Ansættelsesret

Hvordan har din virksomhed håndteret corona? Det er ingen hemmelighed at corona har haft en kæmpe stor indflydelse på det danske erhvervsliv. Store som små virksomheder har måtte træffe svære beslutninger, både ved disponering af selve virksomheden, men i særdeleshed også i forhold til virksomhedens ansatte.

Afskedigelse af en medarbejder

Corona har betydet en stigning i afskedigelser og et generelt fald i ansættelser. Når du skal afskedige en medarbejder, skal det altid være på et sagligt grundlag. Målet med afskedigelsen er blandt andet at skabe den mest glidende overgang for virksomheden og specielt også for den ansatte, så begge kommer godt videre.

Det er aldrig let at træffe beslutningen, som fører til afskedigelse af en eller flere medarbejdere. Desværre kan ydre omstændigheder gøre, at det er en nødvendighed for virksomhedens overlevelse. Så hvordan træffer man den bedste beslutning?

Hos Advokatfirmaet Himmerland kan vi bl.a. hjælpe med kompetenceoversigter over dine medarbejdere, hvilket er med til at indsnævre antallet du er nødt til at vælge imellem, herudover hjælper vi med hele afskedigelsesforløbet og alle de problemstillinger som måtte opstå undervejs i forbindelse med en afskedigelse fx bortvisninger, fratrædelsesaftaler etc.

Ansættelse af en medarbejder

Ved ansættelse af en ny medarbejder, bør man som virksomhed altid spørge sig selv, hvor passer den
pågældende medarbejder ind, og hvorfor har vi brug for personen. For at kunne besvare dette spørgsmål er det vigtigt at have nogle gode styringsværktøjer, så man er sikker på den organisatoriske ledelse kontinuerligt er helt i top. Vi kan hjælpe med at finpudse de allerede eksisterende styringsværktøjer, eller bidrage med nogle helt nye.

Når man har fundet medarbejderen, som passer lige på den profil du søgte til din virksomhed, følger der alt det praktiske, som skal udarbejdes. Dette er eksempelvis ansættelseskontrakten, indplacering af løntrin, samt forskellige overvejelser herunder om medarbejderen er funktionær og dermed underlagt funktionærloven?

Uanset problemstillingen, så står vi klar til at hjælpe, herunder med rådgivning i forhold til ansættelsen eller udarbejdelsen af diverse nødvendige dokumenter.

Hvad nu hvis jeg er den ansatte?

For mange har jobbet altafgørende betydning for ens liv og dagligdag, derfor det er vigtigt du har det godt på jobbet og er ansat under ordentlige vilkår.

Mangler du en til at gennemgå din ansættelseskontrakt, eller er du måske blevet langtidssygemeldt, gravid eller noget tredje og ønsker at kende dine rettigheder?

Uanset problemstillingen så rådgiver og vejleder vi dig, så du er sikker på, at du har de bedste vilkår i dit ansættelsesforhold.

Hjem

Ring op

Send email

Kontakt os