Erhverv-landbrug

Hvilken virksomhedsform har du valgt, og hvorfor har du valgt den? Når man opstarter en ny virksomhed, så er det selvfølgelig produktet du leverer, der er det vigtigste, men der medfølger også en masse praktisk. Beslutningen om valg af virksomhedsform er en af de vigtigste, for skal det være et interessantskab, et aktieselskab eller et anpartsselskab, hvad er fordele og ulemper og hvad koster det?

Har du har en enkeltmandsvirksomhed, som du ønsker at omdanne til et anpartsselskab, hvad sker der med skatten, og hvad skal du være opmærksom på? Har du et IVS, skal du huske, at det skal omdannes til et ApS eller et andet kapitalselskab inden april 2021, ellers sker der en tvangsopløsning af selskabet.

Hvordan er partnerskabet i jeres virksomhed? Med en ejeraftale sikrer I jer, at der er styr på tingene mellem ejerne, hvis ubehagelige situationer skulle opstå. Således der er taget stilling til dem på forhånd. Eksempelvis tilfældet, hvor den ene ejer ikke ønsker at være en del af virksomheden mere, kan personen så bare sælge sin andel til en tredje person, eller skal de andre ejere have muligheden for at købe personens andele?

Vi har også stor erfaring med rådgivning af landbrug, både i forhold til valget af virksomhedsformen, men i særdeleshed også ved generationsskifte og køb af landbrugsejendomme. Det kan være svært at få overblik over hele situationen, når man overtager en hel landbrugsbedrift, derfor er det vigtigt at have en kompetent rådgiver med, så der er styr på alle aspekter. Dette kunne være matrikulære ændringer, hvad med skatten og hvilke udfordringer kan finansieringen give?

Kan du nikke genkendende til en af ovenstående spørgsmål, eller har du måske yderligere syv, så kontakt Advokatfirmet Himmerland, sammen finder vi ud af den bedste løsning for dig og din virksomhed.

Hjem

Ring op

Send email

Kontakt os